Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با اکران آنلاین مستند "بر سرخاک" به کارگردانی محسن خان‌جهانی که درباره فرونشست های زمین است، کمال تبریزی، کارگردان سرشناس سینمای ایران به تماشای این مستند نشست.

به گزارش عصرایران، کمال تبریزی در واکنش به ساخت چنین مستندهایی گفت: "بر سر خاک"، مستند تاثیرگذاری است که بر یک موضوع حساس تمرکز کرده است و واقعا باید مستندهای زیادی درباره آن ساخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: چنین مستندهایی واقعا باید ساخته شوند تا کسانی که به خواب خرگوشی فرو رفته اند را بیدار کند و مستند "بر سرخاک" به خوبی این کار را انجام می دهد.

تبریزی با اشاره به محتوای این فیلم خاطرنشان کرد: صرف نظر از بعضی ضعف های خیلی کوچک مثلا مصاحبه هایی که کار را طولانی کرده است، این مستند، متن دقیقی دارد و تصاویر گویایی بر روی این متن نشسته است. در طول مدتی که مستند را می بینید، خیلی تحت تاثیر قرار می گیرید و به فکر فرو می روید که برای این فرونشست ها چه تدبیری باید اندیشید.

او ادامه داد: هم مردم و هم مسئولین باید به این موضوع فکر کنند، این مساله جزو آسیب هایی است که در آینده با آن روبرو خواهیم شد و جزء معضلات بزرگ در جامعه خواهد بود و باید تعهد ساخت چنین مستندهایی میان مستندسازان ما بیشتر شود تا این موضوعات فراگیرتر شود و بر اقشار مختلف جامعه تاثیرش را بگذارد.

کمال تبریزی گفت: امیدوارم ساخت چنین مستندهایی باعث شود، ما با طبیعت مهربان تر باشیم و همچون یک موجود زنده آن را ببینیم و با آن هر طور که دلمان بخواهد، رفتار نکنیم چون طبیعت خانه همه انسان هاست.

او تصریح کرد: مستندهای چون "بر سرخاک" باعث می شود که همه به چنین موضوعاتی فکر کنند؛ از کشاورز گرفته تا مسئولین و همه مردمی که بر روی این کره خاکی هستند، به این موضوع توجه کنند.

کمال تبریزی در پایان گفت: دست آقای خان جهانی درد نکند، کار متعهدانه ای انجام دادند که لازم است در حوزه مستند بیشتر به آن توجه و آثار بیشتری در این زمینه ساخته شود. برای همه دست اندرکاران این عرصه، خصوصا دست اندرکاران مستند "بر سرخاک "، آرزوی موفقیت دارم.

مستند «بر سر خاک» از چهارشنبه ۱۹ آبان ماه در سامانه «هاشور» اکران آنلاین شده است، این مستند که موضوعی درباره محیط زیست و فرونشست خاک در مناطق مختلف ایران دارد، جایزه ویژه هیات داوران را از چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت دریافت کرد.

عواملی که در ساخت این مستند همکاری داشته‌اند، عبارتند از تصویر بردار: امیر جغتایی - تدوین: ارش زاهدی اصل - صدابردار: احمدرضا طایی - تصویربردار هوایی: احمد آزاد - مدیر تولید: امیرمهدی صادقی - مجری طرح: باقر شریفی سمنانی - گفتار متن: شهرام درخشان - طراح پوستر:‌ بنفشه جهانگیری - تهیه کننده: محسن خان جهانی - تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

محسن خان‌جهانی مستندهای «A.B.C.D»، «انتهای خیابان پاستور»، «آزادراه»، «کلاه شیشه‌ای» و ... را کارگردانی کرده و در چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» جایزه ویژه هیات داوران به دلیل توجه ویژه به بحران زیست محیطی خاک و توجه به پژوهش را برای ساخت فیلم «بر سر خاک» دریافت کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کمال تبریزی خان جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۰۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله حاتمی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تأثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی و در نهایت به مردمی سازی محیط زیست نیاز دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی افزود: بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثر بخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

الزامات جلب مشارکت مردم در حوزه محیط زیست

حاتمی فراهم نمودن بسترهای قانونی، حمای ته‌ای حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیت‌ها را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و اظهار کرد: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویت‌های محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.

وی خانه محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و مؤثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم نموده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه اندازی این خانه درمحل اداره کل حفاظت محیط زیست نمود.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدیدکنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه ها، مراکز تشکلهای محیط زیست و همچنین با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و… این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و بویژه نیروهای تسهیل گر محلی تربیت شده و همچنین مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده است.

زمینه‌های فعالیت خانه‌های محیط زیست

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را، آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکلهای مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست و… دانست و اظهار کرد: امیدواریم با مشارکت فعال همه دغدغه مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

حاتمی یادآور شد: از ابتدای راه اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون ۵۰ خانه محیط زیست در استان راه اندازی شده و علاقمندان و دغدغه مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

کد خبر 6097796

دیگر خبرها

  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • ببینید | ادعای تکان‌دهنده میرسلیم درباره ترفند افراد صادق خلخالی برای ریختن داخل خانه‌ها؛ پرت کردن مواد مخدر!
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • اعترافات تکان‌دهنده؛ ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت
  • اعترافات تکان‌دهنده همسرکُش‌ها / ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • اعترافات تکان‌دهنده همسرکُش‌ها | ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت رخ داد + تصاویر قاتلان و صحنه‌های قتل